Gerson Iglesias

Gerson Iglesias

Showcookings

Establecemento

Adega As Caldas

Actividade

Jam Session Atlántica III, xunto a Iria Espinosa (Árbore da Veira*) e Andrés Médici (PurOsushi)

Produto: Bonito

Non require inscrición. Acceso libre ata completar aforo.

CANDO?

Sábado 16 Xuño / 13:30 – 14:15

ONDE?

Escenario SAL

   

No ano 2000 remaa os seus estudos na Escola de Hostalería de Vilamarín (Ourense), especializándose en cociña e panadaría. Gerson Iglesias conta cunha ampla traxectoria profesional en restaurantes galegos. A máis recente como propietario e cociñeiro en Ruxe  Ruxe, de Vigo, que supuxo un aire innovador na gastronomía da cidade. En 2018 colle as rendas dos fogóns da Adega de Caldas en Ourense.

A prioridade de Iglesias é o produto, procedente en exclusiva da despensa que ofrece Galicia: peixe fresco, marisco das rías, carne e verduras dos produtores locais. Nos seus pratos destaca o respecto á materia prima, con elaboracións mínimas para aproveitar a calidade e o sabor. O chef deixa oco para técnicas modernas coas que, como el di, pode obter un mellor resultado da cociña galega tradicional.

En el Festival SAL Sabores Atlánticos A Coruña participará en una Jam Session atlántica junto a Andrés Médici (PurOsushi) e Iria Espinosa (Árbore da Veira*).

00000